Nicole Meijer als spreker boeken

Perfectionisme als keuze

Over  Nicole Meijer

Nicole Meijer (1962) is sinds 2014 actief als DeKeuzeCoach voor studenten en professionals, met perfectionisme coaching als specialisatie. Voor die tijd werkte ze jarenlang als HR Business Partner en HR Manager in de veterinair farmaceutische industrie. Op een ontspannen en open manier neemt Nicole je mee langs patronen van perfectionisme en de relatie tussen perfectionisme, trauma, burn-out en het effect op je lichaam.

Nicole Meijer spreker inhuren boeken

Meer over Nicole Meijer als spreker

Perfectionisme als keuze

In ieder mens schuilt een perfectionist. Bovendien lijkt perfectionisme de norm te zijn in onze hedendaagse maatschappij. We leven in een wereld die gericht is op prestaties, succes en een perfecte leefstijl. Een wereld die perfectionisme ziet als een kwaliteit.

Er is niets mis met dingen zo goed mogelijk willen doen. Perfectionisme geeft energie en motivatie in sport, werk, studie en hobby. Maar de keerzijde van perfectionisme is ‘moeten’. Een leven waarin dwangmatigheid de overhand krijgt. Met stress, spanning en druk als gevolg. Tot de emmer overloopt en een burn-out onvermijdelijk is. En ook als het niet zover komt, kan perfectionisme een last zijn. Omdat het mensen ervan weerhoudt volledig zichzelf te zijn.

Nicole neemt haar publiek mee in de kenmerken en het ontstaan van perfectionisme. Hoe herken je het bij jezelf en bij medewerkers of collega’s? Wat doet perfectionisme met jouw lichaam? Inclusief tips om de gezonde kanten van perfectionisme te omarmen en belemmerende patronen te doorbreken. Ze legt daarbij ook de connectie met trauma’s, stress en burn-out. Vanuit de opvatting dat een trauma niet is wat er gebeurt, maar wat er met jou gebeurt omdat er iets gebeurt.

Thema’s

  • Perfectionisme als keuze
  • Trauma
  • (Faal)angst
  • Burn-out
  • Keuzes maken

Onze klanten aan het woord

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons