Paul Smeets als spreker boeken

Duurzaam beleggen

Over Paul Smeets

Paul Smeets onderzoekt onder meer de motivatie van miljonairs om aan goede doelen te geven, hoe de rijken denken over inkomensherverdeling en hoe geld geluk vergroot. Ook richt hij zich op het maximaliseren van de positieve maatschappelijke impact van donaties en investeringen. Zo blijkt dat beleggers bereidt zijn om rendement in te leveren als de belegging gericht is op duurzaamheid. Daarnaast onderzoekt hij hoe financiële beslissingen tot stand komen en welke gedragsvalkuilen beleggers tegenkomen bij het maken van hun keuzes.

Paul Smeets inhuren boeken als spreker

Meer over Paul Smeets als spreker

Geld en geluk: de impact van filantropie en duurzaam beleggen

Paul publiceerde artikelen in toonaangevende wetenschappelijke tijdschriften als The Journal of Finance, The Review of Financial Studies en de Proceeding of the National Academy of Sciences (PNAS). Ook is Pauls werk bij bijna elk groot mediaplatform verschenen, zowel nationaal als internationaal zoals The New York Times, The Atlantic, Forbes, The Guardian, BBC News, Süddeutsche Zeitung, Telegraaf, Volkskrant, NRC Handelsblad, RTL 4, Radio 1, BNR Nieuwsradio, Q Music en Slam FM!. In 2022 heeft Paul, samen met Rob Bauer en Tobias Ruof, de FIR/PRI prijs gewonnen voor het beste gepubliceerde onderzoeksrapport over duurzame investeringen.

Naast een breed scala aan ervaring met het schrijven van artikelen heeft Paul ook veel ervaring in het geven van presentaties. Hij is eerder uitgenodigd bij ABN AMRO Bank, Deutsche Bank (Frankfurt), Rabobank, Robeco, OESO (Parijs), het Ministerie van Buitenlandse Zaken, de Autoriteit Financiële Markten (AFM), het Centraal Planbureau en de Nationale Postcode Loterij.

Paul Smeets was 15 jaar lang werkzaam bij de Maastricht University als hoogleraar Business and Economics. In 2022 stapte hij over naar de Universiteit van Amsterdam, waar hij als hoogleraar colleges geeft in Philantrophy and Sustainable Finance. Hij is de perfecte spreker om u kennis bij te brengen over filantropie, duurzaam beleggen, hoe financiële beslissingen tot stand komen en de relatie tussen geld en geluk.

Thema’s

  • De impact van filantropie
  • Duurzaam beleggen en impact investeringen
  • Gedragseconomie: Hoe komen financiële beslissingen tot stand?
  • Geld en geluk

Onze klanten aan het woord

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

"*" indicates required fields

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons