Richard van Tilborg als spreker boeken

Niet over de toekomst praten... maar hem maken!

Over Richard van Tilborg

Vanaf zijn wieg was Richard al bezig met het bedenken van innovatieve oplossingen om het leven een stukje beter te maken. Het maken van innovatieve concepten en technologie, toepasbaar voor een betere samenleving, is dan ook de drijvende kracht in zijn leven. Hij combineert deze passie met visie voor de toekomst met social / business inzicht.

Hij ontwierp en startte verschillende (innovatieve) afdelingen binnen een corporate omgeving. Bijvoorbeeld Ordina SMART waar innovatie tot executie wordt gebracht. Hier stond Richard aan de basis van meer dan zestig inspirerende verhalen, van latente behoefte naar impact.Deze corporate ervaring verbindt hij nu met de snelle start-up wereld door coachen, investeren en het besturen van eigen innovatieve organisaties, zoals: CoVince, VRpresentatietraining.nl.

Richard van Tilborg spreker inhuren boeken

Meer over Richard van Tilborg als spreker

Niet over de toekomst praten… maar hem maken! 

Met aanstekelijk enthousiasme, scherpe interactie en frisse blik enthousiasmeert Richard het publiek door te denken vanuit kansen in plaats van angsten. Niet alleen innoveren vanwege je bestaansrecht, maar omdat het waarde biedt, mensen bindt en ook nog fantastisch leuk is! Innovatie is niet alleen van de verre toekomst, het kan vandaag al. Richard geeft je de inspiratie en handvatten om direct te starten. Alle kennis en technologie is voor (bijna) iedereen beschikbaar. Wat doe jij om het leven een stukje beter te maken?

Richard is lid van de Raad van Advies voor Virtual Reality Nederland met als doel Nederland de frontrunner van Europa te laten zijn. Als cofounder heeft hij een groeiende community van 1500+ leden voor Machine Learning Netherlands opgericht om artificial intelligence binnen Nederland naar een hoger plan te tillen, is hij Expert Digital Innovation op Computable om inzichten te delen om gezamenlijke (open) innovatie te bevorderen, heeft hij een eigen radioprogramma Smart Technologie bij New Business Radio om kleine en grote bedrijven de kans te gunnen hun verhaal te vertellen en maakt hij tijd vrij voor het coachen voor start-ups, hoe op te kunnen schalen in deze disrupting tijden.

Humaniseren van technology, van verbinden tot versmelten: van eindigheid naar eeuwigheid
Technologie komt steeds dichter bij de mens. Meer en meer technologieën zijn beschikbaar om het werk en leven een stuk leuker, gemakkelijker en beter te maken. Oplossingen met de mens centraal. En de mogelijkheden om deze te creëren liggen in onze eigen handen, er zijn geen grote organisaties meer benodigd om gigantische impact te hebben, want: oraculeus kennis is beschikbaar op het internet en specialistische diensten worden voor kleine bedragen aangeboden. Met welke mindset gaan we deze verandering aan, risicomijdend controleren of lerend experimenteren? Technologieën als Virtual Reality, Augmented Reality, Artificial Intelligence, Internet of things en Robotica zijn een belangrijke greep uit nu opkomende trends die technologie gaan humaniseren. Misschien kunnen we straks voor eeuwig leven.

Virtual / Augmented reality
Pokémon op het plein… Dino’s in ons huis… Overal duikt Virtual en Augmented Reality op. Op dit moment is de porseleinkast nog veilig, maar VR/AR gaat een gigantische impact hebben op ons werk en leven. Veel bestaande vanzelfsprekendheden zijn in de toekomst niet meer zo vanzelfsprekend. Maar wat zou ik er in mijn organisatie op dit moment al mee kunnen? Marketing- en belevingsdoeleinden zijn helder, maar er zijn nu al veel meer andere voordelen te realiseren!

Toekomst van leren: niet meer stampen, maar ACSI
Na spierkracht wordt nu steeds meer denkkracht vervangen door technologie.  Er wordt nog heel veel tijd besteed om nieuwe kennis uit het hoofd te leren, terwijl banen gaan veranderen en ook verdwijnen. Er is ACSI nodig. Zowel voor de organisatie als de individu. De juiste mindset door te accelereren van capabilities: Ability to adapt, Creativiteit, Sociaal samenwerken en Informatieverwerking. Technologie kan ons daarbij helpen. Richard geeft concrete inzichten en handvatten om nu al een start te maken.

Thema’s

  • Niet over de toekomst praten… maar hem maken!
  • Humaniseren van technologie
  • Virtual / Augmented reality
  • De toekomst van leren

Onze klanten aan het woord

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

"*" indicates required fields

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons