Robert van de Roer als spreker of dagvoorzitter boeken

Diplomatiek expert

Over Robert van de Roer

‘World-watcher’ Robert van de Roer is een dynamische en humoristische spreker en dagvoorzitter – over internationale politiek en diplomatie, en over macht en strategie.

Als diplomatiek expert is hij een veelgevraagd commentator voor tv en radio – van BBC tot NOS, van WNL tot ZDF – omdat hij complexe kwesties simpel en op lichte toon uitlegt. Als meertalig moderator treedt hij op een breed terrein op voor allerlei organisaties zoals de NAVO, de Europese Unie en de Atlantische Commissie.

Robert van de roer inhuren boeken

Meer over Robert van de Roer als spreker

Lessen en verhalen van het wereldtoneel

Hij volgt de internationale politiek, de EU, NAVO en VN al decennia op de voet, voorheen als diplomatiek redacteur van NRC Handelsblad. In die rol interviewde hij ruim honderd wereldleiders en won hij twee persprijzen van de United Nations Correspondents Association in New York, onder andere de gouden medaille voor zijn interview met de Bosnië-gezant Yasushi Akashi.

Andere winnaars zijn CNN, BBC en ARD. Bij de uitreiking vergeleek CBS-tv-beroemdheid Mike Wallace hem met een mitrailleur-interviewer: “Dit is een journalist met grote moed. Hij vuurt vragen af als kogels.’’ Amerikaanse oud-ministers als Madeleine Albright en wijlen Richard Holbrooke noemden hem als interviewer “zeer taai’’. Ex-VN-chef Kofi Annan beschouwt zijn werk als “zeer dwingend’’.

Op NAVO-toppen was hij een decennium lang de vaste vragensteller, onder andere aan George Robertson, Javier Solana, Sergei Lavrov, Colin Powell, Donald Rumsfeld en George W. Bush. Veel vragen en interviews zijn internationaal geciteerd.

Sinds 2011 is Robert van de Roer ook strategie- en communicatie-adviseur voor allerlei organisaties. Hij traint leiders in binnen- en buitenland en kent door zijn netwerk de keuken van de macht, zowel in de publieke als de private sector. Hij heeft in 2013 en 2014 korte films en video’s geproduceerd en geregisseerd voor de TU Delft en The Hague Institute for Global Justice, ‘reputational storytelling’, bedoeld voor internationale distributie.

Hij is gefascineerd door de menselijke maat bij leiderschap. Reputaties vormden al de rode draad in zijn 32-jarige journalistieke loopbaan, waarvan 26 jaar bij de NRC. Als onderzoeksjournalist bracht hij in 1982 de Slavenburg-affaire aan het licht, het grootste bankschandaal van Nederland. In 1989 leidde een van zijn artikelen tot het onmiddellijke aftreden van VVD-staatssecretaris Albert-Jan Evenhuis (Economische Zaken).

Als diplomatiek redacteur onthulde hij onder meer waarom Kofi Annan Ruud Lubbers koos als chef van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR en hem later dwong tot aftreden. Hij onthulde ook hoe Jaap de Hoop Scheffer NAVO-secretaris-generaal werd.

Vanaf 2006 leidde hij de multimedialisering en de tv- en videoredactie van de NRC. Hij interviewde ruim 200 bekende Nederlanders en Vlamingen voor Who’s Next op RTL 7 en voor nrc.tv.

Hij heeft verscheidene boeken gepubliceerd: ‘Frontdiplomaten, confrontaties met internationale hoofdrolspelers’; ‘Voorheen Slavenburg’; en ‘De Verwoesting van Joegoslavië’.

Thema’s

  • Lessen van bescheiden wereldleiders voor nieuw leiderschap
  • Lessen van bescheiden wereldleiders voor voetbalbazen

Onze klanten aan het woord

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Gerelateerde sprekers

Andre Brouwers

André Brouwers is sinds 1986 actief op de internationale financiële markten. Hij was o.a. als trader en vermogensbeheerder werkzaam bij gerenommeerde partijen als Reuter, Rabobank, VDM en hegde fund Transtrend.

Alex Klein

André Brouwers is sinds 1986 actief op de internationale financiële markten. Hij was o.a. als trader en vermogensbeheerder werkzaam bij gerenommeerde partijen als Reuter, Rabobank, VDM en hegde fund Transtrend.

André Brouwers

André Brouwers is sinds 1986 actief op de internationale financiële markten. Hij was o.a. als trader en vermogensbeheerder werkzaam bij gerenommeerde partijen als Reuter, Rabobank, VDM en hegde fund Transtrend.

Andere onderwerpen van De TeeuwenGroep

Innovatie & Trends
TeeuwenGroep heeft een divers aanbod van sprekers op het gebied van innovatie en trends. Deze sprekers kunnen het publiek tijdens een bijeenkomst meenemen in de interessante wereld van de veranderende trends en innovaties. Door de continue veranderingen in de markt is dit een onderwerp dat steeds actueel is.

Tech 
TeeuwenGroep heeft een divers aanbod aan sprekers. Zij kunnen hun publiek meenemen in de relevante onderwerpen van dit moment op het gebied van technologie en ICT. De sprekers gaan vanuit hun eigen ervaringen en inzichten dieper in op verschillende innovaties en mogelijkheden binnen de technologie en ICT wereld.

Zorg
TeeuwenGroep heeft een gevarieerd aanbod van zorgsprekers. Zij kunnen het publiek meenemen in de relevante onderwerpen van dit moment. De sprekers gaan vanuit hun eigen ervaringen dieper in op de verschillende aspecten van de zorg. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld technologisering, vitaliteit en de ouder wordende mens.

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons