Roland Rutten als spreker boeken

Politiek campagne strateeg

Over Roland Rutten

Roland Rutten werd in 1997 in het Brabantse Oosterhout geboren. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Roland al een rugzak vol ervaring binnen het bedrijfsleven en de politiek. Niet voor niets werd hij in 2020 opgenomen in de MT/Sprout25, de lijst met de 25 meest veelbelovende ondernemers onder de 25 jaar.

Roland Rutten inhuren boeken spreker

Meer over Roland Rutten als spreker

Marketing in de politiek

Roland Rutten (1997) is een ondernemer en politiek strateeg met vermeldingen in onder andere de MTSprout 25 onder 25: de lijst met grootste ondernemerstalenten onder de 25 jaar en de TNW/ The Financial Times T500: de lijst met de 500 grootste digitale talenten onder de 26.

Roland begon zijn ondernemerscarrière op zijn 17de, nadat een hersenvliesontsteking voor een wijziging in karakter zorgde. Zijn wens om dokter te worden verruilde hij voor het oprichten van een eigen bedrijf. 2R Development werd geboren met een focus op communicatie en innovatie. Uiteindelijk groeide dit door tot een bedrijf met een vast team en een focus op innovatie en public affairs.

Vanaf jongs af aan was Roland al geïnteresseerd in de politiek en dan vooral de tactische zetten van de politici om bepaalde punten er doorheen te slepen. De reden om lid te worden van een partij en zich flink uit te spreken over de werkwijzes en dit legde geen windeieren: hij heeft diverse campagne van lokaal tot Europees mogen leiden en vormgeven en heeft diverse Kamerleden en bestuurders mogen adviseren over hun strategie. Sinds enkele jaren is hij te boeken als spreker en dagvoorzitter voor zakelijke events.

Roland staat bekend om zijn scherpe opmerkingen binnen een relaxte manier van voorzitten: ‘niet te veel getreuzel, meer de diepte in.. en met humor’. Met zijn verhaal vertelt hij meer over de valkuilen van een jonge ondernemer en de rol van de politiek hierin. Hoe kan je ook op jonge leeftijd successen behalen? Heb je altijd investeringen nodig of kan je ook op pure organische groei groot worden? En natuurlijk: hoe gebruik je de (lokale) politiek in je voordeel? Een inspirerend verhaal met vele anekdotes en praktische tips.

Roland Rutten zet zich graag in voor maatschappelijke initiatieven en is lid van diverse besturen om mee te denken en vooral om obstakels samen te overwinnen. Zo is hij lid van het bestuur van de Vrienden van Amphia en ambassadeur van SDG Lokaal.

Thema’s

  • Is de politieke wereld gek geworden?
  • Innovatie die breekt!
  • Public affairs door jonkies!

Onze klanten aan het woord

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

"*" indicates required fields

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons