Ron Steenkuijl als spreker boeken

Diversiteit en Inclusie

Over Ron Steenkuijl

Ron Steenkuijl is onconventioneel, beschouwend, authentiek en ‘anders’. Zijn verhaal is inspirerend en zet je aan tot nadenken. Ron Steenkuijl is onder meer directielid van de ADG Dienstengroep met onder meer het schoonmaakbedrijf Asito. Asito is een bedrijf waarin Diversiteit en Inclusie dagelijks in de praktijk worden gebracht. Er werken meer dan honderd nationaliteiten samen en centraal staat werkgeluk en duurzaamheid.

Ron Steenkuijl inhuren boeken spreker

Meer over Ron Steenkuijl als spreker

Diversiteit en Inclusie

Ron Steenkuijl bekleedt naast zijn directeurschap bij de ADG Dienstengroep diverse bestuurlijke en toezichthoudende rollen zoals:

Voorzitter Raad van Toezicht Dock. Dock is een platform dat mensen ondersteunt in het nemen van initiatieven door contact te leggen tussen bewoners en organisaties in de buurt. Hij is lid van de Raad van Toezicht van MVO Nederland en bestuursvoorzitter/Co-founder RefugeeWork. Deze organisatie is momenteel actief binnen de Stichting “Helden van de Wil” die ernaar streeft om statushouders aan werk te helpen.

Zijn gedachtegoed heeft hij vastgelegd in De Wil en hij roept ondernemers, bestuurders, voorzitters en directeuren op zich hierbij aan te sluiten. De Wil is een stap naar beter luisteren en beter horen wat mensen op de werkvloer kunnen en willen. Ron geeft hierin zelf het goede voorbeeld; in de afgelopen tien jaar was hij:

– initiatiefnemer van het Nationale Integratiediner met jaarlijks 20.000 deelnemers
– aanjager van de Nederlandse Schuldhulproute met inmiddels meer dan 70 deelnemende gemeenten
– oprichter van FiKks, de digitale vrijwilliger in Nederland
– ontwikkelaar van de Nederlandse inclusiviteitsmonitor om diversiteitsbeleid een wetenschappelijke basis te geven binnen organisaties.

Met De Wil hoopt Ron Steenkuijl de grote tegenstelling tussen de haves en de have nots te verkleinen, omdat die slecht is voor de samenleving, polarisatie in de hand werkt en zorgt voor wederzijds onbegrip. De Wil geeft een stem aan de ‘gewone man’.

In zijn presentatie Diversiteit en Inclusie wijst Ron Steenkuijl erop dat een mix van verschillen zorgt voor een krachtige organisatie maar ook dat Inclusie ervoor moet zorgen dat gedrag, waarden en spelregels deze mix moeten ondersteunen. Circa 80% van de werknemers geeft aan dat ze graag werken in een organisatie waarin Diversiteit en Inclusie centraal staan. Maar er zijn meer voordelen omdat deze organisaties innovatiever zijn en de bedrijfsprestaties beter. Ron Steenkuijl zijn presentatie blinkt uit doordat wat hij verteld doorleeft is en hijzelf een rolmodel is om Diversiteit en Inclusie echt in praktijk te brengen.

Thema

  • Diversiteit en Inclusie

Wat vinden onze klanten?

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

"*" indicates required fields

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons