Sanne Muijser als spreker boeken

Historicus

Over Sanne Muijser

Sanne Muijser is afgestudeerd historicus (Universiteit van Leiden) met als specialisme de Europese en economische geschiedenis van de twintigste eeuw. Sinds zijn jeugd is hij ook gefascineerd door de militaire geschiedenis. Hij organiseert rondreizen langs de slagvelden van Eerste en Tweede Wereldoorlog en weet in zijn presentaties met fascinerende beelden de historische lijnen door te trekken naar de actualiteit in de 21e eeuw zoals de aanslag in Parijs. De Eerste Wereldoorlog wordt ook wel de “Oercatastrofe “genoemd. Nog steeds ondervindt de wereld de gevolgen van deze oorlog. 

Sanne muijser spreker inhuren

Meer over Sanne Muijser als spreker

Inzicht in onze turbulente wereld

Een prangend voorbeeld hiervan is het het geheime Sykes-Picot verdrag uit 1916 ( diplomatieke onderhandelaars van Engeland en Frankrijk ) waarin de verdeling van het toen nog bestaande Ottomaanse rijk werd vastgesteld. Zonder enige consideratie werden er in het Midden-Oosten grenzen getrokken die bepaalden waar de invloedssfeer van Frankrijk was en waar die van Engeland. Zo ontstonden uit verschillende tribale gebieden uiteindelijk landen zoals Irak, Syrië, Jordanië en Libanon. Gebieden die toen geen eenheid waren en zoals 100 jaar later blijkt nooit zijn geworden. Zelf de jongste aanslagen in Parijs op Charlie Hebdo hebben hier hun oorsprong.

De Eerste Wereldoorlog heeft de oude dynastieke wereld volledig op haar kop gezet en is de start geweest van de bloedige 20ste eeuw. Het einde van deze oorlog met de Vrede van Versailles bracht geen oplossingen voor de problemen in Europa die ook al voor de oorlog waren. De vernedering van Duitsland, het onderschatten van de arbeidersklasse, de koloniale problematiek en de opkomst van conservatief nationalisme gemixed met antisemitisme heeft uiteindelijk geleid tot de Tweede Wereldoorlog. Deze oorlog die nooit is afgesloten met een vredesverdrag tussen strijdende partijen stortte de wereld in de Koude Oorlog, die pas in 1989 met de val van de Berlijnse Muur eindigde. Het einde van de Koude Oorlog droeg, door de globalisering, bij aan het terugkeren van de tegenstellingen en conflicten die zijn ontstaan rondom de Eerste Wereldoorlog.

In zijn presentaties legt Sanne Muijser verbanden tussen de verschillende grote ontwikkelingen in de 20ste eeuw en maakt hij duidelijk hoe deze ontwikkelingen een rol spelen tot de dag van vandaag en mede onze toekomst zal bepalen.

Ook bezoekt hij met directie- en managementteams, ondernemersverenigingen en klanten van bedrijven de slagvelden van de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Het Belgische Ieper, de Grebbenberg, Market Garden bij Arnhem, Zuid-Limburg met een bezoek aan het beroemde oorlogskerkhof van Margraten, het bombardement van Rotterdam, Noord-Limburg rond Overloon, de slagvelden rond de Schelde in Zeeland en andere oorlogsvelden behoren tot de mogelijkheden.

Thema’s

  • Zicht op onze turbulente wereld
  • Bezoek samen met Sanne de slagvelden van de Eerste en/of Tweede Wereldoorlog

Onze klanten aan het woord

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons