Tessie Hartjes als spreker of dagvoorzitter boeken

Technologie gebruiken voor mensen

Over Tessie Hartjes

De zonneauto kan puur op de batterij 800 km rijden – ook in het donker. Overdag wordt de batterij bijgeladen door de zon. Met deze zelf opgewekte energie kan jaarlijks tussen de 10.000 en 20.000 km extra worden gereden, onbetaald en 100% duurzaam. Dat maakt het mogelijk om elektrisch te rijden in in de grote delen van de wereld waar nog geen voldoende oplaadpunten voor elektrische auto’s zijn. Om de transitie naar duurzaam vervoer echt te kunnen versnellen werkt Lightyear in stappen toe naar een productievolume waarmee de auto straks ook voor de grote massa betaalbaar wordt.

Tessie Hartjes als spreker inhuren boeken.jpg

Meer over Tessie Hartjes als spreker

Technologie gebruiken voor mensen

Tessie Hartjes is sinds het begin onderdeel geweest van de Nederlandse start-up Lightyear in verschillende rollen, onder andere als directielid, verantwoordelijk voor marketing & verkoop en lid van het funding team. Lightyear heeft als doel duurzame betaalbare mobiliteit mogelijk te maken overal ter wereld. Dit doen ze door het ontwikkelen van een commerciële zonneauto (www.lightyear.one). Na de start van de productie van het eerste model, Lightyear 0, kondigde Lightyear het faillissement aan van een onderdeel van het bedrijf. Inmiddels is er een doorstart en wordt er toegewerkt naar Lightyear 2, een massamarktmodel. Tessie heeft in haar 6 jaar bij Lightyear ook altijd gewerkt aan de financiering van het bedrijf. In totaal haalde het meer dan €220 miljoen op. Ze vertelt over de route die het bedrijf gelopen heeft en de inzichten die ze heeft opgedaan in deze jaren.

Tessie was tijdens haar studie co-founder van Team Blue Jay Eindhoven, een team van de Technische Universiteit in Eindhoven. Het team heeft een interactieve, autonome indoor drone ontwikkeld die hulpbehoevenden kan ondersteunen in hun dagelijks leven. Het unieke project heeft wereldwijde media aandacht getrokken en was o.a. te zien op Discovery Channel in Canada en RTL2 in Duitsland.

Tessie combineert technische kennis met sociaal maatschappelijke betrokkenheid o.a. in haar rol als RvA lid van een woningbouwcorporatie. Door 1 op 1 in gesprek te gaan is ze lang actief geweest in het promoten van technische opleidingen onder jonge meiden.

Ze ziet zichzelf als een mensgerichte generalist en technologie als een middel om de wereld socialer en duurzamer te maken. Technologie moet de unieke capaciteiten van de mens versterken en hen empoweren. Daarbij is techniek vaak het probleem niet. Met het doorbreken van het “ja maar” denken en gewoon door te doen versnelt ze het innovatieproces. Ze geeft voorbeelden van hoe emerging technologies mensen in het dagelijks leven kunnen gaan ondersteunen en faciliteren. Ook gaat ze in op de 21st century skills die nodig zijn om succesvol te innoveren.

“Innovatie gaat niet over een lineair pad. Het is investeren, risico’s nemen en soms helaas wat spreekwoordelijk glas eten.”

Op persoonlijk vlak dacht ze altijd dat je de ‘next Einstein’ moest zijn om door middel van technologie de wereld daadwerkelijk vooruit te helpen. Degene die de volgende generatie zonnecellen ontwikkelt. En dat is ze niet. Maar ze heeft nu gezien dat dit helemaal niet het geval hoeft te zijn. Ze vertelt over haar eigen reis, haar twijfels en overwinningen vanaf de middelbare school tot waar ze nu is.

Thema

  • Technologie gebruiken voor mensen
  • Welke 21st century skills zijn nodig om succesvol te innoveren?

Wat vinden onze klanten?

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons