Tessie Hartjes als spreker boeken

Technologie gebruiken voor mensen

Over Tessie Hartjes

De zonneauto kan puur op de batterij 800 km rijden – ook in het donker. Overdag wordt de batterij bijgeladen door de zon. Met deze zelf opgewekte energie kan jaarlijks tussen de 10.000 en 20.000 km extra worden gereden, onbetaald en 100% duurzaam. Dat maakt het mogelijk om elektrisch te rijden in in de grote delen van de wereld waar nog geen voldoende oplaadpunten voor elektrische auto’s zijn. Om de transitie naar duurzaam vervoer echt te kunnen versnellen werkt Lightyear in stappen toe naar een productievolume waarmee de auto straks ook voor de grote massa betaalbaar wordt.

Tessie hartjes inhuren boeken

Meer over Tessie Hartjes als spreker

Technologie gebruiken voor mensen

Tessie Hartjes is directielid van de Nederlandse start-up Lightyear, verantwoordelijk voor marketing & verkoop. Lightyear heeft als doel duurzame betaalbare mobiliteit mogelijk te maken overal ter wereld. Dit doen ze door het ontwikkelen van een commerciële zonne-auto (www.lightyear.one). Het eerste model, de Lightyear One wordt geproduceerd in Helmond (Automotive Campus) en werd in 2019 gepresenteerd. 

Tessie is co-founder van Team Blue Jay Eindhoven, een studententeam van de Technische Universiteit in Eindhoven. Het team heeft een interactieve, autonome indoor drone ontwikkeld die hulpbehoevenden kan ondersteunen in hun dagelijks leven. Het unieke project heeft wereldwijde media aandacht getrokken en was o.a. te zien op Discovery Channel in Canada en RTL2 in Duitsland.

Naast haar rol bij Lightyear is Tessie actief als columnist voor e52.nl waar ze regelmatig schrijft in de serie “Morgen Beter”. Ze combineert technische kennis met sociaal maatschappelijke betrokkenheid o.a. in haar rol als RvA lid van een woningbouwcorporatie. Door 1 op 1 in gesprek te gaan is ze lang actief geweest in het promoten van technische opleidingen onder jonge meiden. Nu steunt ze als buddy professionals via een Expat Spouses programma in hun zoektocht naar een nieuwe baan in Nederland.

Ze ziet zichzelf als een mensgerichte generalist en technologie als een middel om de wereld socialer en duurzamer te maken. Technologie moet de unieke capaciteiten van de mens versterken en hen empoweren. Daarbij is techniek vaak het probleem niet. Met het doorbreken van het “ja maar” denken en gewoon door te doen versnelt ze het innovatieproces. Ze geeft voorbeelden van hoe emerging technologies mensen in het dagelijks leven kunnen gaan ondersteunen en faciliteren. Ook gaat ze in op de 21st century skills die nodig zijn om succesvol te innoveren.

“Innovatie gaat niet over een lineair pad. Het is investeren, risico’s nemen en soms helaas wat spreekwoordelijk glas eten.”

Allereerst wil ik het even hebben over Tessie Hartjes van Blue Jay –  zij ontwikkelen met een studententeam van de TU Eindhoven een zorgdrone. Tessie hield een geweldige toespraak in het Haagse Mauritshuis bij de aanbieding van de Brainport Nationale Actieagenda in april. Tessie noemt zichzelf – en ik citeer haar even letterlijk- “een echte mensgerichte generalist. Deze term omschrijft een groep studenten die kiest voor een technische studie vanuit hun intrinsieke motivatie om met technologie de wereld te verbeteren.”
Tessie dacht dat het haar nooit zou lukken om in haar eentje een zinvolle bijdrage te leveren aan het oplossen van grote wereldproblemen. En daar had ze ook groot gelijk in. Want ze kwam erachter dat je dat ook nooit alleen kan, hoe slim je ook bent. Je hebt partners nodig die met jou samen willen werken. Ze omschrijft haar ervaringen bij Blue Jay zo krachtig dat ik haar woorden hier graag even herhaal: “De universiteit is mijn trainer geweest, techniek de aanvoerder, Brainport mijn team en meedoen op wereldniveau was altijd de ambitie.” Dat is Tessie, ware dochter van Brainport.
En zo lopen gelukkig nog meer jonge mensen rond.

Kortom, Tessie Hartjes is een gedreven en inspirerende vertegenwoordiger van de nieuwe generatie die technologie weer een stap verder zal brengen.

Frits van Hout
Executive Vice President and Chief Program Officer
ASML

Thema

  • Technologie gebruiken voor mensen

Wat vinden onze klanten?

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw orientatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons