Walter Baets als spreker boeken

Op weg naar een excellente organisatie

Over Walter Baets

Walter Baets is emeritus hoogleraar aan de Graduate School of Business van de University of Cape Town, waar hij de dean en de Allan Gray Chair in Values Based Leadership was. Als adviseur heeft hij een jarenlange ervaring opgebouwd, in zes landen op twee continenten, in zingeving in organisaties, het begeleiden van innovatieve ecosystemen, business model innovatie en frugal innovation (hoe doe je meer met minder). Hij richtte de eerste Business School op in Rusland in 1990, en voor de Europese Unie en de Arabische Liga creëerde hij een hybride netwerkschool in de Euro-Mediterane regio vanuit Granada. Met veel engagement zet hij mensen aan tot denken over hoe op slot het bedrijfsleven werkelijk zit, en hij motiveert ze om daar innovatief mee aan de slag te gaan.

Walter Baets inhuren boeken

Meer over Walter Baets als spreker

Op weg naar een excellente organisatie

Walter Baets promoveerde aan Warwick Business School en behaalde een Habilitatie (Senior Doctorate) aan de Paul Cezanne Universiteit van Aix-Marseille. Na twaalf jaar in het bedrijfsleven als econometrist heeft hij in zijn academische carrière een gedegen expertise opgebouwd rond complexiteit, exponential technologies en exponential organisations. Hij is op zoek gegaan naar waarom veranderen zo moeilijk is en hoe je technologie kunt gebruiken met een doel, een impact, een positieve bijdrage aan de economie. Hij heeft meer dan tien boeken gepubliceerd en is al twee decennia lang een gewaardeerd en bevlogen spreker.

Walter is heel sterk in de wisselwerking tussen wetenschap en de dagelijkse management praktijk.  Hij daagt de zaal uit, onderbouwt zijn verhaal sterk met relevante concepten, maar kan ook heel vlot overgaan tot de praktijk van de dag.  Zijn presentaties zijn engagerend en aangenaam. Hij vindt de dialoog belangrijker dan de inhoud.  Hij wil echt impact hebben en mensen motiveren, wat moet leiden tot een meer zinnige vorm van management.

Hij maakt gemakkelijk uitstapjes naar muziek en kunst en illustreert heel levendig (eventueel met een life flamenco optreden) hoe excellente organisaties gecreëerd worden. In 2016 publiceerde hij een “koffietafelboek” met zijn eigen foto’s: 99 things to learn in Business Schools/Values in Action. Van observatie naar verhaal, van denken naar doen, van moeten naar de moed opbrengen om te innoveren.

Thema’s

  • Complexiteit, collectieve intelligentie en exponentiële organisaties
  • Innovatie via ecosystemen
  • Wat is er nodig om exponentiële technologieën zinnig te gebruiken?
  • De zinnige organisatie: wat draag jij bij aan de economie en de maatschappij? 

Wat vinden onze klanten?

Samenwerken met de TeeuwenGroep gaat altijd over: meedenken met de klant, zoeken naar wat kan binnen budgetten, proactief handelen, ontzorgen en kwaliteit. Je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gaby Stemkens-Wijers

Adviseur Communicatie, Woonwenz

Een bijeenkomst organiseer je niet zomaar. Daar heb je een doel mee. TeeuwenGroep helpt je om een programma samen te stellen dat optimaal bijdraagt aan dát doel. Dat doen ze met een scherp beeld van actuele trends en ontwikkelingen, een ontzettend groot, relevant netwerk én door open en duidelijk samen te werken met mij sprekers en dagvoorzitters zoals ik.
Ivo Joosten

Interim Communicatieadviseur, IVO Business Partner Communicatie

Ik ervaar de TeeuwenGroep als een professionele groep mensen die altijd supergoed meedenken. Zo krijg je de spreker die het best past bij jouw doelstellingen.

Saskia Neven

Adviseur Marktbewerking Communicatie en Coöperatie, Rabobank

Boek vrijblijvend uw oriëntatiegesprek

Kom in contact met onze specialisten, de TeeuwenGroep Sprekersarchitecten. Laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden voor uw (toekomstige) event. Samen bekijken we uw unieke wensen en situatie en stellen we een plan op om uw event tot een daverend succes te maken. 

Heeft u een vraag over deze spreker?
We horen het graag.

"*" indicates required fields

Ik ben op zoek naar... ↓

Alle sprekers
Alle dagvoorzitters
Vrijblijvend advies
Unieke creaties
Meer over ons